logo-algol.png
Close search banner

Sökningen riktar sig till produkter av Algol Chemicals

spinner.gif

Algol Chemicals stärker sin skandinaviska verksamhet genom förvärvet av Amixo AB

Algol Chemicals, en ledande kemikaliedistributör i Nordeuropa stärker sin ställning i Skandinavien genom köpet av Amixo AB.

Amixo fokuserar på distribution av ammoniakgas och produktion och försäljning av ammoniaklösning. Amixos verksamhet omfattar även hantering och distribution av vattenreningskemikalier.

Köpet av Amixo stärker Algol Chemicals ställning på den skandinaviska marknaden avsevärt. Amixos sortiment av ammoniakgas i olika leveransalternativ och ammoniaklösning kompletterar Algol Chemicals utbud inom Industrials och Energy & Environment. Dessutom erbjuder produktionsanläggningen i Kumla utmärkta möjligheter för fortsatt expansion i Sverige.

Algol Chemicals verkställande direktör Juha Jokinen kommenterar affären: ”Vi ser fram emot att få arbeta med Amixos professionella team som byggt upp en mycket stark marknadsposition i Skandinavien under de senaste 25 åren. Vi tror att vi tillsammans kommer att kunna ge våra skandinaviska kunder överlägsen service tack vare lokal produktion och ett breda produktutbud.”

”Inom Amixo känner vi oss nöjda med att få ett familjeföretag som Algol som ny ägare och det är en mycket viktig faktor för en snabb och lyckad integration. Vi ser fram emot att få arbeta med såväl gamla och nya kunder som en del av Algol”, kommenterar Amixo AB:s verkställande direktör Torbjörn Kjellner.

Mer information om affären:

Algol Group: 

Algol Chemicals Ab:

 Amixo AB:

Alexander Bargum 

Juha Jokinen 

Torbjörn Kjellner

Koncernchef

 verkställande direktör

verkställande direktör

+358 9 50991 

 +358 9 50991

+46 19 58 57 00

Algol Chemicals erbjuder ett brett sortiment av industri- och specialkemikalier samt polymerer för industriella produktionsprocesser. Vi levererar till olika industrier i Finland och Norden, de baltiska länderna, Ukraina och Vitryssland, samt i Ryssland via vårt samriskföretag Omya Algol Rus.

Algol Chemicals är en del av Algolkoncernen, ett finländskt familjeföretag grundat år 1894. Koncernen omsätter totalt över 200 miljoner euro.